De beste musea in Gorinchem

De Martelaren van Gorcum, komen die u bekend voor? Over deze moedige priesters wordt van alles verteld in het Gorcums museum. Of spitst u uw oren bij de naam van Hendrick Hamel en zijn avonturen in Korea? Lees snel verder en ontdek wat de beste musea/forten zijn om te ontdekken in Gorinchem en sluit erna uw dag met een overnachting bij Van der Valk Hotel Gorinchem. 

Gorcums Museum

Het Gorcums Museum vindt u in het prachtige gebouw op de Grote Markt, ofwel het oude stadhuis van Gorinchem genoemd. Zo wordt u op de eerste verdieping ondergedompeld in de geschiedenis van de stad van de periode van de middeleeuwen tot aan nu. De strijd tegen het water, de iconische Martelaren van Gorcum, de vestingwerken en portretten van onbekende en bekende Gorcumers worden hier overzichtelijk tentoongesteld. 

Hendrick Hamel Museum

Hendrick Hamel was een Nederlandse zeevaarder uit de 17e eeuw, ook een nationale held in Korea en is geboren en gestorven in Gorinchem. De Gorcumer heeft een verschrikkelijke storm overleefd, is gevangen genomen voor 13 jaar en 4 maanden en is ontsnapt met 7 kornuiten naar Japan vanuit Korea. 

Fort Vuren en Fort Altena

Fort Vuren is een torenfort gebouwd in 1845 en maakt onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, net als Fort Altena. Vanuit deze forten kan er goed gefietst en gewandeld worden, neem bijvoorbeeld het LAW-Waterliniepad of het Klompenpad (start vlakbij de ingang van het Fort). Gaat u liever de omgeving verkennen per fiets? Er zijn fietsen te huur op Fort Vuren voor 15 euro per dag of huur uw fiets bij Van der Valk Hotel Gorinchem en begin meteen uw dag sportief!

Spannend forteiland Geofort

Geofort, een spannend forteiland waar alles wat u tegenkomt om de aarde draait! Spelenderwijs leert u hoe big data een toegevoegde waarde gaat zijn in de toekomst, hoe een smartphone uw locatie weet en welke nieuwe energiebronnen er zijn. Dit is voor jong en oud echt de plek om ondergrondse gangen, doolhoven en andere interessante (leer)wegen te verkennen.

Vlieg terug naar de Toekan

Na het bekijken van de musea en het ontdekken van de historie van Gorinchem heeft u vast zin om te ontspannen, dus vlieg terug naar de Toekan en strijk neer in het restaurant van Van der Valk Hotel Gorinchem voor een verfrissend/warm drankje of hapje.