Duurzaamheid

Van der Valk Hotel Gorinchem is met trots het meest duurzame hotel van Van der Valk International. We lichten graag toe hoe we dit gerealiseerd hebben.

Onze duurzame initiatieven
-  Volledig gasloos hotel
-  Warmtepompen en zonnepanelen op het dak
-  Warmtekrachtkoppeling
-  Koude- en warmteopslag
-  BioTransformer (etensresten worden omgezet in biogas) 
-  Minder papiergebruik
-  Minder plastic verpakkingen
-  Menukaarten gemaakt van duurzaam materiaal

Groene opties
We bieden onze gasten de mogelijkheid om ook ‘groen’ te kiezen. Hierbij stimuleren wij bijvoorbeeld gasten die langer dan één nacht verblijven, tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan om water en energie te besparen.

Green Key
We voldoen aan het grootste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland, genaamd Green Key. We gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving die vereist is. We vinden duurzaamheid belangrijk en we passen dit overal toe in ons bedrijf. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een duurzaamheidskeurmerk.

Groen hotel
U kunt onze duurzame keuzes herkennen aan onderstaand logo.

Uw ideeën
De wereld om ons heen blijft veranderen en daarom blijven wij graag meebewegen. Heeft u ideeën hoe we ons hotel nog groener kunnen maken? Laat het ons gerust weten via een e-mail naar info@gorinchem.valk.com

Volg ons 
Benieuwd naar onze duurzame acties? We posten regelmatig op onze socials. 
Instagram Facebook LinkedIn