een groene toekomst

Duurzaamheid Van der Valk Gorinchem

Van der Valk Hotel Gorinchem is het meest duurzame hotel binnen Van der Valk International en wij delen vol trots wat we op dit gebied doen.
Groene opties

We bieden onze gasten de mogelijkheid om ook voor ‘groen’ te kiezen. Hierbij stimuleren wij bijvoorbeeld gasten die langer dan één nacht verblijven de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan en mee te werken in ons 'Hotel for trees' programma. Tot slot bieden we in Restaurant LoeV en Restaurant Bar Stein prachtige vegetarische gerechten die ook bijdragen aan een groenere wereld.

Duurzaam bij Van der Valk Gorinchem

Zonnepanelen

Ons hotel maakt trots gebruik van zonnepanelen en warmtepompen op het dak om duurzame energie op te wekken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze innovatieve technologieën helpen ons om op een milieuvriendelijke manier te voorzien in onze energiebehoeften. Samen dragen we bij aan een duurzamere toekomst.

Duurzaam bij Van der Valk Gorinchem

Voedselresten omzetten

Bij ons wordt voedselverspilling aangepakt door etensresten om te zetten in waardevol biogas, dankzij onze geavanceerde BioTransformer-technologie. Dit initiatief vermindert niet alleen afval, maar draagt ook bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere hoteloperatie. Ontdek hoe we groenere keuzes maken voor een betere planeet!

Duurzaam bij Van der Valk Gorinchem

Kamerschoonmaak overslaan

Bij Van der Valk Gorinchem bieden we onze gasten de mogelijkheid om de tussentijdse kamer schoonmaak over te slaan, wat bijdraagt aan aanzienlijke water- en energiebesparingen. Hiermee geven we onze gasten de kans om actief deel te nemen aan ons milieuvriendelijke beleid en bewuste keuzes te maken voor een groen verblijf.

Duurzaam bij Van der Valk Gorinchem

Koude - en warmteopslag

Wij maken gebruik van koude- en warmteopslag (KWO). Dit houdt in dat de warmte in de zomer wordt opgeslagen in de grond, zodat we de warmte in de winter kunnen gebruiken om het hotel te verwarmen. In de winter wordt juist de kou opgeslagen, zodat we in de zomer het hotel hiermee kunnen verkoelen.

Duurzaam bij Van der Valk Gorinchem

Elektrische laadpalen

We zetten ons ook in voor milieuvriendelijk transport. In ons hotel bieden we faciliteiten voor elektrische voertuigen, waaronder oplaadpunten voor elektrische auto's. Op deze manier moedigen we duurzaam reizen aan en dragen we bij aan een schonere en groenere mobiliteit.

Duurzaam bij Van der Valk Gorinchem

Warmtekrachtkoppeling

Wij maken gebruik van warmtekrachtkoppeling. Bij warmtekrachtkoppeling (afgekort wkk) wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op e?e?n brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).

Duurzaam en lokaal

Duurzame leveranciers

We maken gebruik van lokale leveranciers om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We schenken diverse bieren van een brouwerij uit het nabijgelegen Almkerk, wijnen uit Dordrecht en we serveren kazen uit Gorinchem. Daarnaast werken we samen met het duurzaam en biologische theemerk Peeze, die met de omzet investeert in de leefomstandigheden van de oorsprong. Ook werken we samen met Earth Water, die ons FSC gecertificeerde kartonnen flessen leveren voor op de hotelkamers.

Bomen planten

Hotels For Trees

We bieden onze gasten de mogelijkheid om ook voor ‘groen’ te kiezen. We stimuleren gasten die langer dan één nacht verblijven om de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Bij het overslaan van de kamerschoonmaak planten wij in samenwerking met Hotels For Trees een boom in Nederland én wereldwijd. Neem een kijkje via de button hoeveel bomen we inmiddels al hebben gepland!

Duurzaamheid

Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en voor de zakelijke markt. Het keurmerk stelt eisen op het gebied van milieu en natuur. Op dit moment is ons hotel nog in aanbouw en zijn wij nog niet in het bezit van dit keurmerk, maar bij oplevering van het gebouw gaan we voor het Green Key keurmerk (GOUD). 

U kunt onze duurzame keuzes herkennen aan duurzaamheidslogo

De wereld om ons heen blijft veranderen en daarom blijven wij graag meebewegen. Heeft u ideeën hoe we ons hotel nog groener kunnen maken? Laat het ons gerust weten door te mailen naar info@gorinchem.valk.com.


Volg ons 
Benieuwd naar onze duurzame acties? We posten regelmatig op onze socials. 
Instagram Facebook LinkedIn