Duurzaamheid

Meest duurzame hotel
Van der Valk Hotel Gorinchem is met trots het meest duurzame hotel van Van der Valk International. We lichten graag toe hoe we dit gerealiseerd hebben.

Onze duurzame initiatieven
-  Volledig gasloos hotel
-  Warmtepompen en zonnepanelen op het dak
-  Warmtekrachtkoppeling
-  Koude- en warmteopslag
-  BioTransformer (etensresten worden omgezet in biogas) 
-  Minder papiergebruik
-  Minder plastic verpakkingen 
-  Menukaarten gemaakt van duurzaam materiaal


Groene opties

We bieden onze gasten de mogelijkheid om ook ‘groen’ te kiezen. Hierbij stimuleren wij bijvoorbeeld gasten die langer dan één nacht verblijven, tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan om water en energie te besparen. Tot slot bieden we in Restaurant LoeV en Brasserie Bar Stein prachtige vegetarische gerechten die ook bijdragen aan een groenere wereld.

Duurzame leveranciers
We maken gebruik van lokale leveranciers om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We schenken diverse bieren van een brouwerij uit het nabijgelegen Almkerk, wijnen uit Dordrecht en we serveren kazen uit Gorinchem. Daarnaast werken we samen met het duurzaam en biologische theemerk Peeze, die met de omzet investeert in de leefomstandigheden van de oorsprong. Ook werken we samen met Earth Water, die ons FSC gecertificeerde kartonnen flessen leveren voor op de hotelkamers.

Hotels for trees
We bieden onze gasten de mogelijkheid om ook ‘groen’ te kiezen. Ter illustratie, we stimuleren gasten die langer dan één nacht verblijven, om de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Bij het overslaan van deze schoonmaakbeurt, planten wij in samenwerking met Hotels For Trees een boom in Nederland én wereldwijd. Neem een kijkje hoeveel bomen we inmiddels al hebben gepland! 

Green Key
Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en voor de zakelijke markt. Het keurmerk stelt eisen op het gebied van milieu en natuur. Op dit moment is ons hotel nog in aanbouw en zijn wij nog niet in het bezit van dit keurmerk, maar bij oplevering van het gebouw gaan we voor het Green Key keurmerk (GOUD). 

Groen hotel
U kunt onze duurzame keuzes herkennen aan onderstaand logo.

Uw ideeën
De wereld om ons heen blijft veranderen en daarom blijven wij graag meebewegen. Heeft u ideeën hoe we ons hotel nog groener kunnen maken? Laat het ons gerust weten door te mailen naar info@gorinchem.valk.com

Volg ons 
Benieuwd naar onze duurzame acties? We posten regelmatig op onze socials. 
Instagram Facebook LinkedIn