Wandelen

Ontdek Gorinchem per voet

Gorinchem is één van de mooiste vestingsteden van Nederland. Een wandeling in Gorinchem is dus zeker een aanrader wanneer u een bezoek brengt aan deze stad.

Gorinchem beschikt over verschillende looproutes door zowel de stad als de natuur. Maak een wandeling over de vestingwallen en geniet van het uitzicht over de rivieren. Bewandel de industrieel erfgoed route en bekijk de fabrieken, havens, ambachten en pakhuizen van Gorinchem. Of ga terug naar het jaar 1672 en wandel door het 'rampjaar' van Gorinchem.

Liever in het centrum wandelen? Doe dan de winkelroute in de vesting en bezoek de leukste winkeladressen in de oude winkelstraten van Gorinchem. 

Zin in een lange natuurwandeling? Ga dan naar het Arkelpad. Deze oer Hollandse looproute is 14 kilometer lang en gaat van Gorinchem naar Arkel. Spot de 3 molens en loop langs rivier de Linge en het Merwedekanaal. Liever een kortere tocht? Het Arkelpad is ook geschikt om te bezoeken per fiets.

Kom na de wandeling tot rust in Van der Valk Hotel Gorinchem en geniet van de wellness- en fitnessfaciliteiten. Neem een verfrissende duik in het zwembad en kom vervolgens culinair genieten in ons à la carte restaurant.

Klaar om Gorinchem te ontdekken?

Wilt u er even lekker tussenuit in eigen land? Wat dacht u van een weekendje weg in de prachtige vestingstad Gorinchem, bij Van der Valk Hotel Gorinchem? Een weekendje Gorinchem wordt nog leuker doordat er zoveel te doen is. Plan een dagje in de binnenstad, waar u kunt struinen door de winkelstraten of een terrasje pakken op de Grote Markt. Maak prachtige wandelingen over de historische vestingwallen en geniet van de rijke geschiedenis en het mooie uitzicht.