Gloednieuwe opleidingen

MBO-opleiding Gorinchem

In samenwerking met het ROC Da Vinci College start Van der Valk Hotel Gorinchem dit najaar een MBO-opleiding gericht op de horeca. Het gaat om een praktijkgerichte opleiding met een versneld traject van 2 jaar. Studenten hebben gedurende de week 1 lesdag en draaien de andere dagen mee op de werkvloer. Alle lessen worden verzorgd door docenten van het Da Vinci College, zij komen hiervoor naar het hotel!  

Beide opleidingen hebben de algemene vakken Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap, maar ook beroepsgerichte vakken, zie hiervoor de specifieke opleidingen.  

Gastheer/-vrouw niveau 3

BBL-opleiding gastheer/gastvrouw

Jij bent een harde werker, enthousiast en je houdt ervan om het gasten naar hun zin te maken! Als zelfstandig werkend gastheer/ -vrouw ben jij het visitekaartje van het restaurant, feest of evenement. Je zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen, genieten van hun bezoek en méér dan tevreden naar huis gaan.

Wat ga je leren? 

  • Beroepsgerichte vakken (o.a. gasten ontvangen, sfeer creëren en onderhouden, bestellingen opnemen & uitserveren, voorraadbeheer, leidinggeven)
  • Algemene vakken (Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap)

Zelfstandig werkend kok niveau 3

BBL-opleiding zelfstandig kok

Werken in de keuken kan hectisch zijn. Door intensief samen te werken en duidelijk te communiceren met de koks en de bediening zorg jij ervoor dat het werk soepel verloopt. Als zelfstandig werkend kok help je mee aan de ontwikkeling van de menukaart en denk je mee over het verbeteren van de kwaliteit

Wat ga je leren? 

  • Beroepsgerichte vakken (o.a. kennis van ingrediënten, kooktechnieken, keukeninventarisatie, keukenvoorraad, veiligheid en hygiëne, leidinggeven) 
  • Algemene vakken (Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap)