Dagje naar Utrecht

Utrecht is een prachtige stad die sinds afgelopen 2 juni 900 jaar oud is. Utrecht heeft één van de meest mooie historische stadskernen van Nederland. Benieuwd waarom en wat er dan te doen is in Utrecht? Lees snel verder om dit te ontdekken en plan uw dagje weg naar Utrecht en boek uw overnachting bij Van der Valk Hotel Gorinchem!

Wat te doen in Utrecht?

Utrecht staat bekend om zijn grachtengebied, waar prachtig omheen gewandeld kan worden, zowel shoppend als cultuur snuivend. Interesse in het maken van een boottocht? Vaar de grachten over en ontdek Utrecht per boot! Er kan ook een uitstap gemaakt worden naar de iconische Domtoren, die u zelfs kunt beklimmen. Of bezoek de Sint Janskerk, ze zijn beide de moeite waard!

Winkelen Utrecht?

Say no more, Utrecht heeft naast de centrale ligging ook een prachtig winkelcentrum waar u uw handen letterlijk vol gaat hebben met de mensen om u heen maar óók letterlijk met al de leuke kleding die er te koop is. Wandel langs de grachtengordel en stop ondertussen om om u heen te kijken naar de oude grachtenpanden. 

Tips om te eten in Utrecht

Vergeet bij de Domtoren niet de heerlijke Domtorenkoekjes te scoren, voor als u tijdens het wandelen of shoppen trek krijgt. Voor een leuk restaurant in Utrecht kunt u op veel plekken terecht. Eén van de favorieten is restaurant Gys, daar kunt u voor gezond, vegetarisch, vegan en niet geheel onbelangrijk: lekker eten terecht. Een echte aanrader! Meer zin in sushi eten in Utrecht? Reserveer uw tafel bij Le:en, dit is een one of a kind restaurant gericht op Aziatische tapas! Uiteraard kunt u ook terug keren naar Van der Valk Hotel Gorinchem en neerstrijken in de Brasserie Bar/restaurant van ons hotel voor een heerlijke maaltijd en daarna tot rust komen in de Wellness.

Met het OV een dagje naar Utrecht

Vanuit Van der Valk Hotel Gorinchem is Utrecht in nog geen 40 minuten te bereiken met de auto, dus de ideale stad om een dagje weg naartoe te plannen en er is genoeg plek om te parkeren. Ook is Utrecht gemakkelijk te bereiken met het OV, zo sta je binnen no-time in de winkelstraten van deze mooie stad. Geniet van het heerlijke ontbijt en ga vervolgens op pad en ontdek Utrecht!