Dagje naar Breda

Wist u dat u vanaf Van der Valk Hotel Gorinchem met een half uur al in Breda bent? Verblijft u een paar dagen in het hotel, dan kunt u dus met gemak een dagje uit in Breda. Een hippe stad bekend om zijn gebouwen, gastvrijheid en een paradijs voor shopliefhebbers. Lees hier verder wat er te doen is in Breda, maar ontdek het vooral zelf. Want in Breda is vervelen geen optie!

Wat te doen in Breda?

Tijdens uw dagje weg in Breda kunt u een bezoek brengen aan de Grote Kerk en naar de top klimmen, het rijke verleden van de stad ontdekken met een rondleiding of het14e eeuwse Kasteel bezoeken. Op zoek naar een uitdaging? Ga dan naar de Koepel, een voormalige gevangenis waar nu spannende escape games worden gespeeld.

Shopping in Breda

Dé shopstad van Nederland, winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Struin door talloze winkels en unieke boetiekjes in het centrum van Breda, met populaire winkelstraten zoals de Ginnekenstraat of neem een kijkje in de Houtmarkt, een hip straatje om doorheen te lopen en perfect om te shoppen.

Uiteten in Breda

Genoeg geshopt in Breda? Plof neer bij één van de vele restaurants of bars voor een lekker drankje of hapje. Breda staat bekend om zijn gastvrijheid en de vele horecagelegenheden. Voor iedereen is er wel een leuk restaurant in het centrum van Breda te vinden, zo kunt u uitgebreid dineren, een snelle hap halen of lekker borrelen op een leuk terras. Perfect om de dag mee af te sluiten voor u weer terug gaat naar uw hotel. 

Liever gezellig in het restaurant van Van der Valk Hotel Gorinchem eten? Dat kan natuurlijk ook. Met een voldaan gevoel kunt u daarna weer uitrusten op uw kamer of nog een filmpje kijken in de bioscoop van het hotel.

Omgeving Breda

Er zijn genoeg (gratis) bezienswaardigheden in de omgeving van Breda te vinden, maar Breda beschikt ook over een prachtige natuur waar u volledig tot rust kunt komen. Tijdens uw dagje Breda ontdekt u niet alleen het gezellige centrum, maar loopt u ook vanuit de wijk Ginneken zo Het Mastbos in, de achtertuin van Breda. Ideaal dus voor een mooie fietstocht of wandeling. Liever niet zo ver van het hotel wandelen? Vanuit Hotel Gorinchem kunt u ook prachtige wandelingen maken met een combinatie van stad en natuur.