Dagje naar Rotterdam

Ga tijdens uw verblijf in Gorinchem een dagje naar Rotterdam. Rotterdam staat bekend om zijn moderne skyline met wolkenkrabbers, unieke architectuur en spiegelende torens. Daarnaast is Rotterdam de grootste havenstad van Europa. Ervaar de Rotterdamse ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit en ontdek de hoogtepunten van de stad.

Ontdek de Rotterdamse architectuur

Kijk uw ogen uit naar de bijzondere architectuur wanneer u een bezoek brengt aan Rotterdam. Bekijk tijdens uw bezoek de Kubuswoningen van Piet Blom, welke zijn gebouwd in de vorm van een gekantelde kubus. Breng daarnaast een bezoek aan de Erasmusbrug, ook wel ‘de Zwaan’, welke bekend staat als het icoon van de stad. Loop langs het vernieuwde Centrale Station van Rotterdam en bekijk de historische elementen van het stationsgebouw. Bezoek vervolgens de indrukwekkende Markthal en verdiep u in de oorsprong van het gebouw tijdens een rondleiding.

Naast alle bezienswaardigheden, kan een uitzicht over de gehele stad natuurlijk niet ontbreken tijdens een dagje weg in Rotterdam. Bezoek daarom de Euromast en geniet van een 360º uitzicht op een hoogte van 185 meter. Liever op een andere manier de stad verkennen? Doe dan de unieke Splashtour met de amfibie bus over water en land, en bekijk de meest bijzondere plekken van Rotterdam.

Activiteiten voor jong en oud

Rotterdam biedt voor ieder wat wils. Plan een dagje weg naar Diergaarde Blijdorp, de oudste dierentuin van Nederland. Wandel met uw kinderen over de zeebodem in het Oceanium, bekijk tropische vlinders in de vlindertuin en sta oog in oog met de Giraffen op de loopbrug. Daarnaast is een rondvaart in de Pannenkoekenboot zeker een aanrader wanneer u met uw kinderen de stad gaat verkennen. Wanneer de kinderen spelen in de ballenbak, geniet u van een rondleiding door de stad, onder genot van een traditionele Hollandse pannenkoek.

Kom tot rust bij Van der Valk Hotel Gorinchem

Rust na een bezoek aan Rotterdam uit bij Van der Valk Hotel Gorinchem. Sluit de dag af met een duik in het zwembad of ontspan in de wellness. Kom vervolgens dineren in ons à la carte restaurant. Zin in een dagje Rotterdam?

Verblijf bij Hotel Gorinchem